We verrassen niet alleen onze geliefden op Valentijnsdag

Wie dacht dat Valentijn afgezaagd is heeft het mis. Maar liefst negen op de tien Nederlanders zegt Valentijnsdag een leuke dag te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl. Opvallend: we verrassen lang niet alleen onze geliefden op 14 februari, dé dag van de liefde. In tegenstelling tot vorig jaar zijn meer mensen van plan bloemen te kopen voor vrienden of (groot)ouders.

 

Van de ondervraagden zegt 73% weleens een bloemetje te kopen voor Valentijnsdag. De meeste mensen doen dat voor hun partner (45%). Toch worden er ook bloemen gekocht voor vrienden of vriendinnen (44%), (groot)ouders (43%) of kinderen (24%). Op dé dag van de liefde worden dus lang niet alleen geliefden verrast, maar ook naasten en familieleden. In vergelijking met vorig jaar is het opvallend dat meer mensen van plan zijn bloemen te kopen voor vrienden, vriendinnen of grootouders. Vorig jaar gaf ‘slechts’ 30% aan bloemen te kopen voor vrienden of vriendinnen. Daarnaast kocht 32% bloemen voor ouders of grootouders. Dat is dit jaar een stuk meer.

Nog liever dan bloemen geven, zouden we op Valentijnsdag bloemen ontvangen: 86% van de ondervraagden geeft aan graag een bloemetje te krijgen aankomende zondag. Rozen blijven veruit het populairst om te geven én te krijgen. 68% zegt Valentijnsdag niet afgezaagd te vinden.

 

Zondag

Valentijnsdag is voor veel bloemisten traditiegetrouw een topdag. Edwin van Arkel, CEO van Topbloemen.nl: “We verwachten dit jaar absolute topdrukte. Onze bloemisten zijn voorbereid op één van de drukste dagen van het jaar en zullen alles op alles zetten om zondag duizenden mensen te verrassen en blij te maken met een mooi boeket bloemen.”

 

Anoniem

Op Valentijnsdag worden er ook meer anonieme bloemen cadeau gedaan dan op een normale dag. 47% van de ondervraagden zegt heel blij te zijn met boeket van een anonieme afzender. 13% vreest in dat geval thuis wat uit te leggen te hebben, 21% niet kan slapen voor de afzender bekend is.