Bloemen voor een hooikoortspatiƫnt

Nieuw-Vennep, 26 februari 2020 - Het is weer niezen en snotteren geblazen: het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Maar welke bloemen kun je als hooikoortspatiënt nou wél in huis halen als je het een beetje gezellig wil maken? Topbloemen.nl zocht het voor je uit.

Wat veel mazzelaars zonder hooikoorts niet weten is dat je als hooikoortspatiënt niet alleen last hebt van pollen en bomen, maar ook van bloemen. Maar liefst 95% van de hooikoortspatiënten geeft aan ook van bloemen last te hebben, blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl. Zo geeft één van de respondenten aan dat ‘zonnebloemen verschrikkelijk zijn’, en meent een ander dat ‘Alle bloemen behalve rozen en tulpen last geven’.

Helaas is het zo dat hooikoorts zich niet langer beperkt tot het voorjaar: de temperaturen stijgen jaarlijks door klimaatverandering en daarmee worden ook de symptomen van hooikoorts uitgestrekt over de zomer en de herfst. Zachte winters zorgen er immers voor dat planten en bloemen langer pollen afgeven.

Laag in pollen
Natuurlijk kun je nooit garanderen dat je helemaal hooikoortsvrij door het leven gaat met de volgende bloemen, maar van rozen, Zeeuwse knoopjes, Duizendblad, leeuwenbekjes, en irissen zijn bekend dat de bloemen laag in pollen zijn. Dit zijn dus de meest geschikte bloemen als je hooikoortspatiënten ook een keertje wil verrassen met een tof boeket.