Bloemetje op Valentijnsdag nog steeds populair

Nieuw-Vennep, 14 februari 2020 – Valentijnsdag is nog altijd populair onder Nederlanders. Maar liefst 90% van de Nederlanders blijkt ‘de dag van de liefde’ een leuke dag te vinden, blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl. Van hen verrast 56% zijn of haar geliefde graag op die dag, 33% wordt graag verrast. En dat verrassen doen we nog altijd massaal met bloemen (79%).

Niet alleen de partners worden tijdens Valentijnsdag verrast met een bos bloemen (44%), ook grootouders (34%), vrienden (31%) en kinderen (23%) worden genoemd als personen die we met Valentijnsdag willen verwennen met een bos bloemen.

Ook zelf willen we graag bloemen ontvangen. Maar liefst 90 procent van de ondervraagden zou verrast willen worden met een boeket bloemen. En dat mogen best rozen zijn: 73% van de Nederlanders vindt rozen helemaal niet afgezaagd.

Top 3 populaire bloemen voor Valentijnsdag

  1. Rozen
  2. Tulpen
  3. Gerbera’s

Voor de stille aanbidders onder ons: je mag je boeket gerúst anoniem versturen deze dag: 41% van de ondervraagden wordt daar namelijk heel blij van. Ruim een kwart van de Nederlanders (27%) heeft echter een slechte nachtrust als ze een anonieme bos zouden ontvangen: zij geven aan niet te kunnen slapen voordat ze weten wie de afzender is. Bij Topbloemen.nl kun je in ieder geval zonder zorgen iemand anoniem verrassen, de ontvanger ziet alleen jouw tekst op het kaartje.