Kerststukje blijft populair

Nieuw-Vennep, … december 2019 Het kerststukje is deze periode nog altijd immens populair. Maar liefst 82% van de Nederlanders gaat zelf een kerststukje maken of is van plan er eentje te kopen deze periode. Dat blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl. Het kerststukje prijkt dus nog altijd op menig tafel.

 

Het kerststukje mag wél wat verandering ondergaan volgens de ondervraagden. Zo vindt 28% dat het allemaal wel iets meer trendy mag, vooral als we het hebben over de schalen en potten waar de kerststukjes in zitten (23%). Ook vindt ruim 26% van de mensen kerststukjes te duur tegenwoordig.

 

Inspiratie en materiaal

Als mensen kerststukjes zelf maken, schaffen ze meestal het materiaal aan in een tuincentrum (39%).  Hoewel je wellicht zou denken dat het grootste gedeelte van de mensen inspiratie op doet op internet en social media, is dat bij slechts 27% van de ondervraagden het geval. De meeste mensen doen inspiratie op in het tuincentrum (34%) of op een andere manier, zoals bij workshops, de bloemenzaak of via de eigen fantasie. 28% van de mensen koopt precies genoeg materiaal voor het kerststukje en maar liefst 39% van de mensen houdt materiaal over.