Secretaressedag, een mooie gelegenheid voor een bloemetje

Uit onderzoek blijkt dat 9 op de 10 mensen Nationale Secretaressedag een mooie gelegenheid vinden om, als blijk van waardering, een bloemetje te kopen voor een secretaresse (89,8%). Van die groep geeft 42,6% aan dat zij ook vinden dat andere werknemers een leuk gebaar verdienen. Er zijn maar weinig mensen die de Nationale Secretaressedag een ‘moetje’ (1,4%) of helemaal onnodig (6,5%) vinden. Het onderzoek is uitgevoerd door Topbloemen.nl, marktleider in online bloemen bezorgen.

Traditiegetrouw worden secretaresses elke derde donderdag van april in het zonnetje gezet tijdens de Nationale Secretaressedag. Dit jaar is dat op donderdag 18 april. Toch blijkt uit het onderzoek dat 1 op de 5 mensen de naam Nationale Secretaressedag niet passend vinden. Zij geven de voorkeur aan Nationale PA-dag (20,4%), waarbij PA staat voor Personal Assistant.

Bloemen meest passende gebaar

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat een bloemetje het meest passende gebaar is op deze dag (73,7%). Daarbij krijgen ‘lullige’ boeketjes niet de voorkeur; de meeste mensen zijn bereid om tussen de € 15,- en € 20,- uit te geven aan een boeket (26,7%). Van alle secretaresses die hebben meegedaan aan het onderzoek, geeft 10% aan dat zij haar eigen bloemetje voor Nationale Secretaressedag bestelt.