Koningin van de zomerbloemen

Zonnestralen op je gezicht, een strakke blauwe hemel en de geuren van zomerbloemen bereiken je neus.. de zomer is dan nu echt begonnen! Dit prachtige seizoen brengt veel moois met zich mee, zo ook in de natuur. 

Zo kan er weer volop genoten gaan worden van de koningin van de zomerbloemen: de zonnebloem! De stralende bloem heeft haar naam niet alleen te danken aan de gelijkenis met de zon, maar ook aan het feit dat de bloem meedraait met de zon. In de ochtend staat de zonnebloem gericht op het oosten waarna de bloem met de zon meedraait naar het westen. Zo wordt elk zonnestraaltje meegepakt. Dit fenomeen heet Heliotropisme.

Naast dat de bloem lijkt op de krachtige zon, staat de bloem symbool voor de zon en liefde. Zo is er een eeuwen oude mythe over nimf Clytia die verliefd werd op Apollo, de zonnegod. De zonnegod brak haar hart en Clytia stierf van verdriet waarna ze veranderde in een zonnebloem. Als zonnebloem bleef ze voortdurend meedraaien met de zon, gericht op haar geliefde zonnegod.  

Wil je iemand in het zonnetje zetten of het begin van de zomer vieren? Met de zonnebloem als symbool voor de zon kan dit niet anders dan met een prachtig zonnebloemen boeket. Laat wat zon bezorgen of haal de zomer in huis al vanaf €16,95. Bekijk hier alle zomerboeketten.