De geschiedenis van Moederdag

De eerste verhalen die er rond gaan over het eren van een moeder gaan duizenden jaren terug. In het oude Griekenland eerden ze de moeder Rhea. Rhea was de moedergodin van de aarde en zodoende hadden de Grieken een zeer goede reden om deze vrouw te eren. Maar de echte oorsprong van Moederdag vindt u terug op een zondag in mei, welgeteld de 14e. Op deze dag overleed Ann Jarvis. Ann Jarvis was bij veel verenigingen betrokken met betrekking tot vrouwenrechten. Omdat Ann zoveel goede dingen heeft gedaan wilde haar dochter op een manier een eerbetoon brengen aan haar overleden moeder. Na veel moeite en tijd kreeg de dochter, genaamd Anne Marie het voor elkaar dat lokale kerken en zondagscholen een herdenking hielden voor haar moeder. Iedere 2e zondag in de maand mei. Dit jaar is het toevalligerwijs dezelfde dag waarop Moederdag gehouden als de sterfdag van Ann Jarvis.

Moederdag werd groter en groter

Dit hele voortraject werd gehouden in het westen van de staat Virginia, maar na verloop van tijd breidde de herdenking zich uit. In 1914 werd nog steeds de herdenking gehouden, maar nu in de gele staat Virginia. Toen de regering van VS dit nieuws kreeg te horen van dit nieuws werd Moederdag overal binnen het land een officiële feestdag. Dit werd dan logischerwijs gedaan op iedere tweede zondag van de maand. Na een tijd waaide dit fenomeen over naar Europa en zo vinden wij de oorsprong van de Moederdag die wij vandaag de dag kennen. 14 Mei is het weer zover, dan kunt u weer uw blijk van waardering tonen door bijvoorbeeld een boeket bloemen te kopen voor uw moeder.

Verras uw moeder, ze verdient het!

Een moeder hoort eigenlijk iedere dag in het zonnetje gezet te worden. Het maakt ook niet uit wat voor cadeau u geeft voor Moederdag, het idee en het gevoel erachter is veel belangrijker. Zo kan bloemen voor Moederdag veel meer betekenen ten opzichte van een duur en groot cadeau. Op Topbloemen bent u in ieder geval verzekerd van de mooiste bloemen, zo bent u verzekerd dat uw moeder weet dat u om haar geeft!